Sveiki, nusprendžiau nusipirkti lūpinę armonikėlę, žinau, jog reikia pradėti nuo tonacijos C, todėl radau daugybę variantų Pateiksiu jums visus, nes nieko nenusimanau, armonikėlė neturėtų būti daugiau šimto litų Beje, ja pradėsiu tik mokintis, todėl būsiu pradedantysis Užteks tikrai vienos oktavos
Nesu ekspertas, bet mano tevas groja harpais, tai kazkiek zinau. Tai, ka parasysiu, tera subjektyvi mano nuomone.
Siaip armonikeles skambesi, kaip ir kitu instrumentu, reiktu rinktis mazdaug atsizvelgiant i grojama muzika. Bliuziniai harpai dazniausiai daromi is metalo ir medzio, kuris suteikia sodrumo, bet pati armonikele skamba tyliau. Plastmase skamba ryskiai, garsiai. Tikriausiai labiau tiktu kokiam kantri ar pan.
Is tavo modeliu, blues harp yra tikriausiai tyliausias ir sodriausias, marine band deluxe kiek astresnis. Big river ir bravo nezinau, negirdejau, soloist ir golden melody garsiausi.
Siaip gal pradziai rekomenduociau pradeti nuo golden melody. Kiek pamenu, plastikas, ryskiai ir garsiai skamba, nera problemu isgaunant sunkesnius garsus ir pan. Jei pats uzsimanyciau ismokt, pradeciau nuo sitos.
Anyway, jei grosi lupine armonikele ir tik ja, garantuoju, po keliu metu turesi ju bent keliasdesimt. Na, bent jau keliolika..
ir dar - pradziai gali ir pigesniu variantu paieskot. Nezinau, kaip dabar, pries metus kitus buvau tevui dovanu nupirkes 12 harpu rinkini, harley benton berods. Pirkau thomann.de, buvo akcija, kainavo gal koki 120-150 lt be siuntimo. Siaip nera pacios geriausios, koncertuot su jom ne, bet repeticijoms drozt tinka.
vava, butent sitas rinkinys. tiesa sakant, maniau, kad kokybe bus prastesne uz tokia kaina, nei is tikruju.
tik kad jo siustis neverta is thomanno - atsiuntimas beveik tiek pat kaip pats rinkinys. as tai siunciau i vokietija draugui, kuris paskui parveze, tai nereikejo uz siuntima moket.
gali pradziai nusipirkt viena gera harpa, hohneri koki nors, kad ir ta golden melody, o paskui, jei patiks, "treniruotems" sita rinkinuka. Jo privalumas tas, kad gali grot su muzika, yra visos mazorines tonacijos.
beje, man dar patiko suzuki, kazkada tevui pirkau, rodos, muzikos faktoriuje. labai grazus garsas. minusai - palyginti brangus ir gan greit susidevejo. toki jau galima butu tik per koncertus naudot. buvo kazkoks is pro serijos.
p.s. beje, kodel pradet reikia nuo C? dazniausiai naudojama yra A, kaip ir gitaroj E
Daugelio armonikėlių apžvalgų topuose (pradedančiajam) šie modeliai (diatoninių): Hohner Special20, Hohner Golden Melody, Tombo (Lee Oscar), tad sveikinu su teisingu pasirinkimu. Mano minimos armonikėlės pakankamai geros tiek mokytis, tiek jau pramokus groti ir jų kaina nėra pati didžiausia. Tiesa, visų šių korpusai plastikiniai: lengviau (švelniau) slysta lūpos (bent jau man), lengvesnė priežiūra, nebrinksta kaip kad anksčiau būdavo su kaikuriais neimpregnuotais mediniais korpusais, lakuoti ar impregnuoti kažkam gali kelti alergiją (nažinau ar tai tiesa, tiesiog vienas ruselis youtube pasakojo).
Jei nori sutaupyti porą eurų - Hohner Big River irgi tiks pirmiems metams, na o po to jei užsikabinsi nusipirksi ką norėsi, manau akiratis prasiplės besimokant ir beieškant info. Jei pinigais savęs neriboji rinkis Hohner Crossoverį arba Suzuki Manji, iš Seydel modelių: Session steel.
Jimi C tonacija - todėl nes populiariausia naujokui, kuris dar nežino ką gros, jei išvis užsikabins. Kodėl populiariausia - tam yra net kelios priežastys. Jei domina bliuzas - OK, bus A ir G manau, bet reik žinoti jog G pučiasi sunkiau ir naujokui, kuris nemoka normaliai kvėpuoti ir dažnai įsitempia, gali išvis negroti kaikurios kiaurymės dėl technikos stokos. Taip buvę man Žinojau jog "pūsis" sunkiau, bet vistiek pirkau antrą armoškę būtent G, nes labai patiko žemesni tonai.