Sveiki,susiduriau su gan keista problema : dazniausiai grodamas savo bosine gitara groju sedomis ir jokiu problemu nebuna,bet kai groju atsistojes , grifas linksta zemyn,taip apkraudamas ir itempdamas kaires rankos nyksti . nikstys iskausta,sunku nuspausti reikiamas natas,ir judinti ranka per grifa.. reguliavau dirzo ilgi,bet nelabai kas keiciasi..gal galite patarti ka daryti ? nes pirmoji repeticija su nauja grupe jau uz poros dienu
__________________ Kai ilgai imi žūrėti į bedugnę , bedugnė pradeda žiūrėti į tave
Tai atsistojus sunkiau grot jei neprates. Ta skausmeli sukelia tai, kad riesa labiau tenka uzsukt. Siaip dirzo sumazinimas, ta prasme jei gitara auksciau pasikabini, turetu palengvinti, nes td pozicija panasi kaip sedincio, patogiau. Bet prisiprasi laikui begant.
Zinoma, daugelis "kietu gitaristu" mano, jog aukstai uzkelta gitara levai atrodo, nes tipo "kietuoliai" iki keliu ja nusileidzia.
grifas linksta zemyn,taip apkraudamas ir itempdamas kaires rankos nyksti
Arba gal gitaros svorio centras levas. Tau tik grifas linksta, o korpusas lieka normaliai? Ta prasme jei pasikabinai gitara ir jos nelieti, grifas turetu stovet auksciau nei korpusas. Kaip pas tave?
Sumazinus dirza is tikruju tapo kiek patogiau bet vis dar skauda
O del gitaros svorio centro - matyt cia ir bus suo pakastas : nelieciant gitaros , grifas nusileidzia zemyn iki horizontalumo ka tokio atveju daryti ? o siaip tai is dalies tai mano kalte,kad anksciau nesusiprotejau,kad reikia groti atsistojus
Beje,kolegos,aciu,kad padedat
__________________ Kai ilgai imi žūrėti į bedugnę , bedugnė pradeda žiūrėti į tave
Na del svorio centro ne kazka tepadarysi. Yra specialus dirzai su svoriais, bet Lietuvoj ju berods ner ir brangus jie. Tai tiesiog susirask patogu auksti ir pratinkis. Pas mane ant elektrines irgi svorio centro problemele, bet grodamas vis tiek prilaikai grifo tinkama auksti, netrukdo labai.
Reiskiasi reikia pamirsti apie grojima sedomis ir pratintis taip,kaip yra. o ateityje planuoju pirkti nauja instrumenta, ir pirkdamas butinai atsizvelgsiu i svorio centra.
Dekui uz pagalba!!